ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Quiz
- Ποιο από τα παρακάτω υδατικά διαλύματα χλωριούχου νατρίου είναι αραιότερο;
- Διάλυμα 2% w/w
- Διάλυμα 5% w/w
- Διάλυμα 4% w/w
- Σε 200 g υδατικού διαλύματος ζάχαρης με περιεκτικότητα 5% w/w περιέχονται:
- 5 g ζάχαρης και 195 g νερού,
- 10 g ζάχαρης και 190 g νερού,
- 20g ζάχαρης και 180 g νερού.
- Σε 0,5 kg αλατόνερου περιεκτικότητας 2% w/w περιέχονται:
- 2 g αλατιού,
- 5 g αλατιού
- 10 g αλατιού.
- Σε 100g νερού διαλύουμε 25 g ζάχαρης. Το διάλυμα που προκύπτει έχει περιεκτικότητα:
- 25% w/w
- 20% w/w
- 30% w/w
- 75% w/w
- Υδατικό διάλυμα ζάχαρης έχει περιεκτικότητα 10% w/w .Αυτό σημαίνει ότι:
- το διάλυμα έχει μάζα 100 g
- σε 100 g νερού διαλύονται 10 g ζάχαρης.
- περιέχονται 10 g ζάχαρης ανά 100 g διαλύματος,
- το διάλυμα περιέχει 10 g ζάχαρη.
- Ποιο από τα επόμενα υδατικά διαλύματα ζάχαρης είναι πυκνότερο;
- Διάλυμα 5% w/w.
- Διάλυμα 10% w/w.
- Διάλυμα που προκύπτει αν διαλύσουμε 10 g ζάχαρης σε 40 g νερού.
- Ορισμένη ποσότητα ζάχαρης διαλύεται σε διπλάσια ποσότητα νερού. Η περιεκτικότητα του διαλύματος που προκύπτει είναι:
- 50% w/w
- 66,7% w/w
- 33,3% w/w
- Σε 100 mL αλατόνερου περιεκτικότητας 10% w/v περιέχονται:
- 10 g αλατιού,
- 10 mL αλατιού,
- 100 g νερού,
- 90 mL νερού
- Σε 1 L εβαπορέ γάλα 4% w/v περιέχονται:
- 4 γ lipar;a,
- 40 g λιπαρά,
- 0,4 g λιπαρά,
- 400 g λιπαρά.
- Ποιο από τα επόμενα διαλύματα ζάχαρης έχει πιο γλυκιά γεύση;
- Διάλυμα 2% w/v.
- Διάλυμα 10% w/v
- Διάλυμα που προκύπτει αν διαλύσουμε 10 g ζάχαρη σε νερό και αραιώσουμε σε τελικό όγκο 200 mL.
- Σε 500 mL νερού διαλύουμε 5g αλάτι χωρίς να μεταβληθεί ο όγκος του νερού. Το διάλυμα που προκύπτει έχει περιεκτικότητα:
- 5% w/v
- 2% w/v
- 1% w/v
- 2,5% w/v
- Υδατικό διάλυμα ζάχαρης έχει όγκο 200 mL και περιεκτικότητα 8% w/v. Αδειάζουμε 150 mL από το διάλυμα αυτό σ' ένα ποτήρι Α και 50 mL σ' ένα ποτήρι Β,
- Το διάλυμα στο ποτήρι Α εχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα.
- Το διάλυμα στο ποτήρι Β έχει περιεκτικότητα μικρότερη από 8% w/v.
- Τα διαλύματα στα ποτήρια Α και Β έχουν την ίδια περιεκτικότητα 8% w/v.
- Μια μπίρα έχει περιεκτικότητα 5% v/v. Επομένως σε 100 mL μπίρας περιέχονται:
- 5 g αλκοόλης,
- 5 mL αλκοόλης,
- 5 L αλκοόλης,
- 100 mL νερού.
- O αέρας περιέχει περίπου 20%v/v οξυγόνο. Επομένως σε 1 L αέρα περιέχονται:
- 20 mL οξυγόνου
- 200 g οξυγόνου,
- 2 mL οξυγόνου,
- 0,2 L οξυγόνου.
- Ένα κρασί έχει περιεκτικότητα 11% v/v. Αυτό σημαίνει ότι:
- το κρασί έχει όγκο 100 mL,
- στο κρασί αυτό περιέχονται 11 mL αλκοόλης
- περιέχονται 11 L αλκοόλης ανα 100 L κρασιού,
- σε 100 mL κρασιού περιέχονται 11g αλκοόλης.
- Διαλύουμε 20 mL αλκοόλης σε νερό και αραιώνουμε μέχρι τελικού όγκου 200 mL. Το διάλυμα που προκύπτει έχει περιεκτικότητα :
- 20% v/v
- 10% w/v
- 40% v/v
- 10% v/v
- Σε 1 L κρασιού 12 vol περιέχονται:
- 12 mL αλκοόλης
- 1,2 mL αλκοόλης
- 120 mL αλκοόλης,
- 1,2 g αλκοόλης
- Οαέρας περιέχει 20% v/v οξυγόνοΣε πόσα L αέρα περιέχονται 50 L οξυγόνου;
- 40 L
- 250 L
- 200 L
- 500 L
- Τρία αλκοολούχα ποτά έχουν περιεκτικότητα σε αλκοόλη:A : 40% v/vB: 30% v/v Γ: 25% v/v. Αν κάποιος άνθρωπος πιει από καθένα από τα τρία ποτά, θα καταναλωσει μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλης αν πιεί το ποτό:
- A
- B
- Γ
- Δεν είναι δυνατον να γνωρίζουμς.
- Σε 100 mL ζαχαρόνερου 8% w/v προσθέτουμε 100 mL νερό. Το διάλυμα που προκύπτει έχει περιεκτικότητα:
- 8% w/v
- 4% w/v
- 16% w/v
- 10% w/
- 50 mL αλατόνερου περιεκτικότητας 4% w/v αραιώνονται με νερό σε τελικό όγκο 200 mL. tο αραιωμένο διάλυμα έχει περιεκτικότητα:
- 4% w/v
- 20% w/v
- 2% w/v
- 1% w/v
- Παίρνουμε 200 mL αλατόνερου περιεκτικότητας 3% w/v και εξατμίζουμε μέρος του νερού μέχρι ο τελικός όγκος να γίνει 100 mL.Η περιεκτικότητα του τελικού διαλύματος είναι:
- 3% w/v
- 1,5% w/v
- 6% w/v
- 9% w/v
- Σε 100 mL ζαχαρόνερου περιεκτικότητας 4% w/v διαλύουμε 2g ζάχαρης, χωρίς να μεταβληθεί ο όγκος του διαλύματος. Το διάλυμα που προκύπτει έχει περιεκτικότητα:
- 4% w/v
- 2% w/v
- 6% w/v
- 8% w/v
- Σε 500 L κρασιού 12% v/v προσθετουμε νερό μέχρι ο τελικός όγκος να γίνει 600 L. Το αραιωμένο κρασί έχει περιεκτικότητα:
- 6% v/v
- 10% v/v
- 12% v/v
- 14,4% v/v.
- Αναμειγνύουμε 100 g ζαχαρόνερο 5% w/w με 300 g ζαχαρόνερο 5% w/w. Το διάλυμα που προκύπτει έχει περιεκτικότητα σε ζάχαρη:
- 5% w/w
- 10% w/w
- 15% w/w
- 20% w/w
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου