ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 302651044769, Κινητό: 306979670724

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 1999

ΑΣΚΗΣΗ ΒΧ9.2η


ΧΗΜΕΙΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΙΓΜΑΤΩΝ - ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ

ΧΗΜΕΙΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΙΓΜΑΤΩΝ - ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Κατα την διήθηση στον ηθμό παραμένει το ,ενω το υγρό που διέρχεται από τον ηθμό λέγεται .Η παραλαβή του αλατιου από το θαλασσινό νερό στις αλυκές γίνεται με την μέθοδο της . Το υγρό που συλλέγεται από την απόσταξη ονομάζεται . Η απόχυση και η διήθηση
χρησιμοποιούνται για τον διαχωρισμό μειγμάτων. Το χαρτί που χρησιμοποιείται στην διήθηση και στην χρωμαατογραφία ονομάζεεται χαρτί. Ο διαχωρισμός των χρωστικών ουσιών γίνεται συχνά με την .Το ρόφημα τσαγιού παρασκευάζεται από τα φύλλα τσαγιου με με βραστό νερό. Η διήθηση χρησιμμοποιείται για τον διαχωρισμό μειγμάτων.Το υγρό το οποίο διέρχεται από τον (φίλτρο) ονομάζεται . Η προσεκτική απομάκρυνση του υπερκέιμενου υγρού από το αδιάλυτο στερεό ονομάζεται . Ο διαχωρισμός με χρωματογραφία στηρίζεται στη διαφορετική που παρασύρει ο διαλύτης τα συστατικά του μείγματος. Ο διαχωρισμός του μείγματος με γρήγορη περιστροφική κίνηση ονομάζεται .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου