ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 302651044769, Κινητό: 306979670724

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 1999

ΑΣΚΗΣΗ ΒΧ11.1η


ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ - ΧΗΜΕΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ <!-- Made with executable version 6.3 Release 0 Build 5

ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ - ΧΗΜΕΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Το σημείο ζέσης, το σημείο και η πυκνότητα είναι οι μιας καθαρής ουσίας. Το αλατόνερο έχει σημείο ζέσης και σημείο πήξης σε σχέση με το καθαρό νερό στην ίδια πίεση. Η μέτρηση του σημείου ζέσης σποτελεί κρίτήριο γισ τον έλεγχο της ενός δείγματος ουσίας. Κατά τη διάρκεια του βρασμού του αλατόνερου η θερμοκρασία .Το νερό διασπάται με σε δύο αέρια χημικά στοιχεία το και το . Το αέριο το οποίο ευνοεί την καύση είναι το , ενώ το αέριο το οποίο καίγεται με κρότο είναι το . Χημικές ουσίες ονομάζονται οι και τα . Κατά τη διάσπαση ορισμένης ποσότητας νερού παράγονται 100 m L υδρογόνου και m L οξυγόνου. Το σημείο ζέσης του νερού εξαρτάται από την . Κατά τη διάρκεια του βρασμού του νερού η θερμοκρασία παραμένει . Φυσικές σταθερές μιας ουσίας είναι το . το και η .
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου