ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 302651044769, Κινητό: 306979670724

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2020

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ



Χάρις στην νέες τεχνολογίες σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μπορούμε σήμερα να κάνουμε ιδιαίτερα μαθήματα στην Φυσική τη Βιολογια και τη Χημεία στο σπίτι μας σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας αποτελεσματικά με μεγάλο όφελος, οικονομικό και μαθησιακό, τις ώρες που θέλουμε και μας βολεύει, βασικά χρησιμοποιώντας το ίντερνετ και τον υπολογιστή μας. Με πολύ απλά λόγια έχω τη δυνατότητα να βλέπω και να ακούω τον καθηγητή μου να παραδίδει και να συζητάμε τις απορίες μου, όπως θα έκανα σε μία παραδοσιακή τάξη ή σε ένα ιδιαίτερο μάθημα.


Προσωπικές σημειώσεις, σχολικό εγχειρίδιο, ασκήσεις, διδακτικό υλικό από το διαδίκτυο και ό,τι άλλο απαιτείται για τη διδασκαλία μεταφορτώνονται στην πλατφόρμα του «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΟΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ & ΧΗΜΕΙΑΣ» και είναι διαθέσιμα στο δάσκαλο και τους μαθητές για επεξεργασία και ανάγνωση.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα 


· Δημιουργία «ηλεκτρονικής τάξης» με εξομοίωση όλων των λειτουργιών της παραδοσιακής τάξης (παράδοση μαθήματος, εξέταση μαθητή, επίλυση ασκήσεων, διόρθωση ασκήσεων, υποβολή ερωτήσεων κ.ά.). 


· Εξοικονόμηση χρόνου, καθώς καταργούνται οι μετακινήσεις σε εκπαιδευόμενο και εκπαιδευτή, και επιτυγχάνεται η προσυμφωνημένη χρονική ακρίβεια έναρξης και λήξης του μαθήματος. 


· Προοπτικές ομοιόμορφης αντιμετώπισης της εκπαιδευτικής λειτουργίας στο σύνολο της επικράτειας δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους σε ό,τι αφορά στην απόσταση, στην επιλογή του χρόνου εκπαίδευσης και στο γνωστικό αντικείμενο. 


· Συνεχιζόμενη κατάρτιση και εκπαίδευση για τη βελτίωση των ικανοτήτων των εκπαιδευόμενων. 

· Αύξηση του αριθμού των εκπαιδευόμενων με ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών αναγκών. 

· Ευελιξία στο χρόνο, στο χώρο και στο ρυθμό μάθησης. 

Η μέθοδος διδασκαλίας 

· Στην αρχή κάθε μαθήματος γίνεται εξέταση του μαθητή είτε προφορικά είτε μέσω ολιγόλεπτης γραπτής δοκιμασίας, στη συνέχεια γίνεται η παράδοση της νέας ύλης μέσω προσωπικών σημειώσεων και του σχολικού εγχειριδίου, ακολουθούν η πρακτική εξάσκηση για εμπέδωση, η επίλυση αποριών και στο τέλος γίνεται η ανάθεση καθηκόντων για το επόμενο μάθημα. 

Σημειώσεις & βοηθητικό υλικό 

Οι σημειώσεις και τα σχολικά εγχειρίδια είναι διαθέσιμα κατά την διάρκεια του μαθήματος σε ψηφιακή μορφή έτσι ώστε να μπορούν να είναι ευανάγνωστα και ελκυστικά για τον μαθητή εντός της διαδικτυακής τάξης. Στο τέλος κάθε μαθήματος το σύνολο του βοηθητικού υλικού αποστέλλεται στον μαθητή με ηλεκτρονική μεταφορά αρχείου εντός της ψηφιακής τάξης αλλά και μέσω email, και επίσης μέσω DROBOX ή και μέσω πολλαπλών e-mail για αρχεία pdf και εικόνων μεγέθους πάνω από 10 ΜΒ. O μαθητής αποστέλλει μέσω e mail τις ασκήσεις του αφού τις φωτογραφήσει ψηφιακά ή τις σκανάρει σε σκάνερ. Ο καθηγητής λαμβάνει το email με τις ασκήσεις του μαθητή και τις διορθώνει στο μάθημα ή τις στέλνει διορθωμένες στον μαθητή με ηλεκτρονική μεταφορά αρχείου εντός της ψηφιακής τάξης αλλά και μέσω email. 

Η διεξαγωγή των διαγωνισμάτων γίνεται στο χώρο του μαθητή με επίβλεψη του γονέα ή κηδεμόνα. Για τυχόν απορίες πάνω στα θέματα ο μαθητής μπορεί να επικοινωνήσει με τον καθηγητή μέσω της ψηφιακής τάξης. Ύστερα από την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης ο γονέας αποστέλλει μέσω email τις απαντήσεις. Ο διδάσκων υποχρεούται να διορθώσει το διαγώνισμα και να το παρουσιάσει στο επόμενο προγραμματισμένο μάθημα. 

Αυτοματοποιημένα ηλεκτρονικά τέστ HOTPOTATOES στέλνονται μέσω DROBOX στον μαθητή ή την μαθήτρια στο σπίτι τους σχεδόν μετά από κάθε διαδικτυακό μάθημα, για να διαπιστώνει συνεχώς το επίπεδο κατανόησης και αφομοίωσης της σχολικής ύλης. 

Κάθε 9 με 10 ημέρες ή και συχνότερα ο γονέας θα λαμβάνει ενημερωτικό e-mail ή και μέσω επικοινωνίας SKYPE για την πρόοδο του μαθητή ή της μαθήτριας καθώς και θα ενημερώνεται για την προετοιμασία του ή της για κάθε επόμενη ενότητα. Έτσι και ο ίδιος ο μαθητής ή η μαθήτρια θα γνωρίζει τις δυνατότητές του ή της και την αναγκαία προσπάθεια που οφείλει όπου έχει απορίες και ελλείψεις να καταβάλλει για να τις καλύψει. 

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ OPEN SANKORE ή KΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΙNKODO, KAI TOΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ixplain. 

Για τις ανάγκες των μαθημάτων του «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΟΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ & ΧΗΜΕΙΑΣ» χρησιμοποιείται η σύνδεση μέσω SKYPE. ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΙΝΗ ΧΡΉΣΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ / ΤΡΙΑΣ. 
Γίνεται χρήση του διαδραστικό πίνακα open sankore,ή της πλατοφόρμας INKODO και με σύνδεση skype και κάνοντας χρήση share (κοινή χρήση) της οθόνης του διδάσκοντα. 

Προαπαιτούμενο λογισμικό και υπολογιστικές δυνατότητες: 

Χρήστες Windows: 

· Windows: 2000, XP (SP3), Vista, 7, 8, 8.1, 10 

Firefox (Έκδοση 3 και πάνω) 

· Chrome (Έκδοση 5 και πάνω) 

· Προτείνεται ActiveX να είναι ενεργοποιημένο για Internet Explorer 

· Intel Core2 Duo CPU 2.XX GHz ή AMD επεξεργαστής ( 1GHz ή γρηγορότερος) 

· Τουλάχιστον 3 GB RAM (τουλάχιστον 2 GB RAM για Vista, 7, 8, 8.1, 10) 

Χρήστες Mac OS 

· Mac OS X 10.5, 10.6 

· Safari (Έκδοση 4 και πάνω) 

· Firefox (Έκδοση 3 και πάνω) 

· Chrome (Έκδοση 5 και πάνω) 

· Τουλάχιστον 3 GB RAM 

Τι χρειάζεσαι για το δοκιμαστικό μάθημα: 
· Υπολογιστή 
· Υψηλής ταχύτητας σύνδεση με το διαδίκτυο 
· Web κάμερα (OXI ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ) 
· Ακουστικά και μικρόφωνο (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑI)

· Διεύθυνση Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 


· Λογαριασμό Skype 


Τι χρειάζεσαι για τα κανονικά μαθήματα: 

· Υπολογιστή 
· Υψηλής ταχύτητας σύνδεση με το διαδίκτυο 
· Web κάμερα (ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ)
· Ακουστικά και μικρόφωνο 
· Διεύθυνση Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 
· Ψηφιακό στυλό (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ) 
· Scanner ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 
Πόσο κοστίζουν 

· Οι τιμές των ιδιαίτερων μαθημάτων καθορίζονται ανάλογα με την τάξη, το μάθημα αλλά και το πλήθος των ωρών ανά εβδομάδα που χρειάζεται ο μαθητής. Ο γονέας σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο διδάσκοντα συμφωνούν την τιμή του ωριαίου μαθήματος και τον τρόπο πληρωμής, συνήθως μέσω paypal, ή κάρτας ή κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό. 
· Η παρακολούθηση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές αποδίδουν περισσότερο κατά τις προσωπικές συναντήσεις με τον διδάσκοντα. Έτσι τα παιδιά που έχουν υψηλούς στόχους, αλλά ακόμη και αυτά που παρουσιάζουν αδυναμίες σε κάποιο αντικείμενο ή δεν είναι τόσο προχωρημένα όσο απαιτεί το επίπεδο της τάξης τους καλό θα ήταν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. 

Τεχνική Υποστήριξη
Το «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΟΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ & ΧΗΜΕΙΑΣ» συνεργάζεται με τεχνικούς συμβούλους που μπορούν να διαγνώσουν και πιθανόν να λύσουν προβλήματα υπολογιστών από απόσταση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή λειτουργία του internet, καθώς, για να μπορέσουν οι τεχνικοί σύμβουλοί μας να σας βοηθήσουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν λογισμικό απομακρυσμένης βοήθειας όπως το λογισμικό teamviewer. Η τεχνική υποστήριξη έχει ωριαία χρέωση για την οποία μπορεί να σας ενημερώσει ο υπεύθυνος καθηγητής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου