ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 302651044769, Κινητό: 306979670724

Κυριακή, Νοεμβρίου 24, 2002

Ασκηση Β5.4η

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΟΥ (ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ-ΜΟΡΦΕΣ)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΟΥ (ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ-ΜΟΡΦΕΣ)

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Μια δύναμη που ασκείται σ' ένα σώμα παράγει έργο όταν το σώμα και η δύναμη δεν είναι κάθετη στη . Όταν η δύναμη είναι σταθερή και το σώμα μετακινείται στην της, το έργο ορίζεται ως το της επι την μετατόπιση του σώματος. Το έργο είναι μέγεθος. Μονάδα μέτρησης του έργου στο S.I. είναι το . Το έργο μιας δύναμης είναι θετικό όταν η δύναμη αυτή έχει κατεύθυνση με τη του σώματος στο οποίο ασκείται. Το έργο μιας δύναμης που ασκείται σ' ένα σώμα το οποίο μετακινείται είναι μηδέν όταν η κατεύθυνση της δύναμης είναι στην κατεύθυνση της . Το έργο του βάρους ενός σώματος είναι της του σώματος και εξαρτάται μόνο σπό την διαφορά μεταξύ της αρχικής και της τελικής θέσης. Μία δύναμη που ασκείται σ' ένα σώμα μπορεί να παράγει έργο πάνω σ' αυτό όταν το σώμα . Στην απλούστερη περίπτωση όπου η δύναμη είναι σταθερή και το σώμα μετακινείται κατά τη της, το έργο ορίζεται ως το της δύναμης επί τη του σώματος ή συμβολικά . Το έργο είναι μέγεθος δηλαδή έχει μόνο μέτρο. Η μονάδα του έργου στο SI είναι το . To έργο μιας δύναμης εκφράζει τη ενέργειας από ένα σώμα σε ένα άλλο ή τη της από μια μορφή σε άλλη. .Ενα σώμα που έχει w και βρίσκεται σε h από κάποιο οριζόντιο επίπεδο έχει ενέργεια. Η βαρυτική δυναμική ενέργεια αναφέρεται σε μια από την οποία μετράμε το και στην οποία θεωρούμε ότι έχει τιμή . Η βαρυτική δυναμική ενέργεια που έχει ένα σώμα σε κάποιο ύψος είναι από τον δρόμο που ακολούθησε για να βρεθεί σε αυτό το ύψος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου