ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 302651044769, Κινητό: 306979670724

Κυριακή, Νοεμβρίου 17, 2002

Ασκηση B2.2η

ΥΛΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ

ΥΛΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Τα κινούνται. Από τα στοιχεία του μικρόκοσμου πού δεν μπορούμε να τα δούμε έως και τους γαλαξίες και τά άστρα κινούνται. Εμεις μπορούμε να καθόμααστε ακίνητοι ως προς την Γη στην καρέκλα μας αλλά η Γη στο ηλιακό μας σύστημα ως προς τον Ήλιο με ταχύτητα 30 km/sec
Το ηλιακό μας σύστημα κινείται ως προς το κέντρο του μας με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και καθε γαλαξίας του κινείται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα γύρω από κάποιο απροσδιόριστο σημείο του Σύμπαντος.Συνεπώς η κίνηση των σωμάτων αποτελεί χαρακτηριστική της ύλης.Όταν ένα σώμα κινείται, κάθε χρονική στιγμή. είναι η αλλαγή της θέσης ενός σώματος στο χώρο των τριών διαστάσεων σε σχέση με το χρόνο.Την κίνηση ενός σώματος την περιγράφουμε ως προς ένα σταθερό στο χωρο τρισορθογώνιο σύστημα αξόνων πού μπορεί να κινειται με ταχύτητα ως προς εμάς ή να μενει ακίνητο ως προς εμάς σύστημα .Αυτό το σύστημα αναφοράς το λέμε σύστημα αναφοράς. Ενα σύστημα αναφοράς μπορεί να περιστρεφεται και να κινείται ως προς κάποιο μακρυνό άστρο η να κινείται με κάποιο τρόπο οπότε λέμε ότι είναι μη αδρανειακό σύστημα αναφοράς.Τα φυσικά μεγέθη που περιγράφονται μόνο από ενα λέγονται η βαθμωτά μεγέθη σε αντίθεση με τα φυσικά μεγέθη πού επιπλέον για την περιγραφή τους απαιτουν και μια . Η κίνηση είναι επομένως , και για την μελέτη των φαινομένων πού σχετίζονται με αυτή θεωρούμε ότι αυτή γίνεται θεωρώντας την Γη .Η χρονική στιγμή δεν έχει διάρκεια σε με το χρονικό διάστημα. ονομάζεται η αλλαγή της θεσης του σώματος καιτο σύνολο των διαδοχικών θέσεων από τις οποίες περνάει ένα κινούμενο σώμα αποτελεί την του σώματος και αυτη μπορεί να είναι ευθεία ή καμπυλόγραμμη. Η ταχύτητα είναι ο ρυθμός εξέλιξης ενός φαινομένου και μπορεί να είναι σταθερός ή . Στη φυσική χρησιμοποιείται είτε η μέση είτε η στιγμιαία ταχύτητα. Μέση ταχύτητα ονομάζουμε το πηλίκο της απόστασης χ που διανύει ενα κινητό σε χρόνο t ως προς τον χρόνο αυτό t.Την μετράμε στο S.I.σε m/s.Στιγμιαία ταχύτητα ορίζουμε την ταχύτητα ενός κινητού σε μια ορισμένη χρονική . Την μετράμε στο S.I. σε m/s.Διανυσματική ταχύτητα ορίζουμε ως το πηλίκο της μετατόπισης του διανύσματος Δχ μεταξύ δύο θέσεων χ2 καιχ1 ως προς το χρονικό διάστημα Δt που απαιτήθηκε για να πραγματοποιηθεί αυτή.Η ένδειξη του ταχυμέτρου ενός κινητού δείνει την στιγμιαία ταχύτητα αυτού.Ευθύγραμμη ομαλή κίνηση ορίζουμε ως την κίνηση όπου η διανυσματική ταχύτητα είναι αλλιώς η κίνηση ορίζεται ως μεταβαλλόμενη.Η ταχύτητα τότε, μπορει να μεταβάλλεται είτε ως προς το της είτε ως προς την της είτε και ως προς τα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου